Een doel-URL toevoegen

Je kunt een doel-URL tegelijkertijd aan een of meerdere zoekwoorden toevoegen.
Om een doel-URL voor één zoekwoord in te stellen, plaats je de muisaanwijzer op het benodigde zoekwoord in de ranglijsttabel en kies je de optie “Doel-URL” in de lijst zodra de knop met aanvullende instellingen verschijnt. Voer de doel-URL in het pop-upvenster in en vink indien nodig het selectievakje ‘Alleen rangschikking voor doel-URL’ aan.

Om een doel-URL in te stellen voor meerdere zoekwoorden tegelijk, vink je de benodigde zoekwoorden aan in de ranglijsttabel en druk je op de URL-knop in het bovenste menu. Voer de doel-URL in het pop-upvenster in en vink indien nodig het selectievakje ‘Alleen rangschikking voor doel-URL’ aan.

Als je een doel-URL opgeeft, maar het selectievakje “Alleen voor doel-URL controleren” niet aanvinkt, kun je controleren welke pagina wordt weergegeven voor een specifiek trefwoord in de SERP.

  1. De blauwe URL-knop betekent dat de doel-URL die handmatig is toegevoegd, degene is die wordt weergegeven in de SERP.
  2. De rode URL-knop betekent dat de doel-URL die handmatig is toegevoegd, niet overeenkomt met de URL die wordt weergegeven in de SERP. In dit geval worden de rangschikkingen in de tabel ook rood gemarkeerd. Als je op de rangschikking klikt, zie je de pagina die wordt weergegeven in de SERP voor het opgegeven trefwoord.
  3. De grijze URL-knop betekent dat het zoekwoord voor de gekozen periode niet voorkomt in de SERP.

Waarom je moet controleren welke pagina in de SERP staat #

Zodat je weet of een zoekmachine heeft besloten een URL weer te geven die afwijkt van de URL die je in de SERP wilde ranken. Het toevoegen van de verkeerde URL kan de promotie-inspanningen van uw website schaden en kan de conversieratio verlagen .45