Zoek in onze knowledge base
Google Search Console-integratie
Met deze module kun je alle zoekwoorden analyseren die mensen naar jouw website leiden op basis van Google Search Console-gegevens. SE Ranking analyseert de informatie en controleert of alle relevante trefwoorden aan het project zijn toegevoegd. Als enkele van de zoekwoorden die het grootste deel van het organische verkeer genereren, ontbreken in het project, raden we aan deze toe te voegen voor tracking.
Google Search Console-verbinding #
- Log in op jouw Google Search Console-account waar je jouw website al hebt toegevoegd en kies ‘property beheren’ → ‘Gebruikers toevoegen of verwijderen’.
- Voeg onze service-e-mail toe als een nieuwe gebruiker die backlinks van jouw account kan importeren (vind de actuele e-mail op de modulepagina).
- Keer terug naar SE Ranking en klik op de knop “Verbinden” onder Instellingen → Integraties.
Alert! Als jouw site nog niet is toegevoegd aan Google Search Console, volg dan deze handleiding van Google.
Gegevens die je hebt na verbinding #
Zodra Google Search Console is verbonden, kun je de gegevens ervan bekijken op het tabblad Gegevens van Google Search Console en backlinks importeren naar de Backlink Monitoring-tool.
Google Search Console-gegevens #
Om de gegevens te bekijken die je nodig hebt, kies je het datumbereik dat je wilt analyseren. Je kunt een bepaalde datum of periode kiezen. Bovendien kun je ervoor kiezen om twee tijdsperioden te vergelijken door het benodigde datumbereik handmatig in te stellen of door een van de voorgestelde opties te kiezen.
Je hebt de keuze uit de volgende opties:
- Vandaag
- Gisteren
- Vorige week
- Vorige maand
- Laatste 7 dagen
- Laatste 30 dagen
- Aangepast
Als je het selectievakje “Vorige waarden weergeven” aanvinkt, tonen de grafieken aan jou het verschil in prestatie tussen de twee geselecteerde perioden in procenten. Indien niet aangevinkt, wordt het verschil in cijfers weergegeven. Je kunt ook gegevens van de vorige periode uit de grafieken verwijderen. Om dit te doen, sleep je gewoon de schuifregelaar.
Nadat je het datumbereik hebt ingesteld, worden alle gegevensgrafieken en grafieken dienovereenkomstig bijgewerkt.
Je kunt de volgende grafieken analyseren:
- Klikken — laat zien hoe vaak gebruikers hebben doorgeklikt naar jouw website;
- Vertoningen — laat zien hoe vaak gebruikers een link naar jouw website in de zoekresultaten hebben gezien;
- CTR — percentage vertoningen dat resulteerde in een klik;
- Gemiddelde positie van jouw site in de zoekresultaten.
De betekenis van de kleurmarkeringen wordt uitgelegd in de legenda direct onder de grafieken.
Je kunt de gegevens filteren met één metriek of met meerdere metrieken tegelijk:
- Zoektype (web, afbeelding, video);
- Apparaat-type (Desktop, mobiel, tablet);
- Land;
- Zoekweergave: (rijke resultaten, productresultaten, recensiefragment, enz.);
- Zoekopdracht (je kunt zoekopdrachten met een bepaald trefwoord uitsluiten, of een lijst met zoekopdrachten krijgen die een bepaald trefwoord bevatten);
- URL (je kunt sommige URL’s uitsluiten of gegevens over bepaalde URL’s ophalen).
Verderop op de pagina vind je een tabel met verschillende tabbladen waarmee je alle gegevens met betrekking tot trefwoorden, pagina’s, landen, apparaten, datums en zoekweergave in detail kunt analyseren.
Het tabblad Zoekwoorden bevat de volgende statistieken:
- Trefwoorden die vertoningen voor jouw website hebben gegenereerd in Google SERP’s.
- Trefwoord ranking posities die zijn toegevoegd aan het project.
- Gemiddelde positie in Google voor het opgegeven zoekwoord (exclusief de doelregio).
De cijfers in de kolommen “Positie” en “Gemiddelde positie” kunnen verschillen. Onder de kolom “Positie” vind je de meest recente ranking-posities van de zoekwoorden die zijn toegevoegd aan SE Ranking-projecten. In de kolom ‘Gemiddelde positie’ toont het systeem gegevens van Google (gemiddelde positie in Google voor het opgegeven trefwoord, exclusief de doelregio).
- Aantal klikken naar de site voor het opgegeven zoekwoord.
- Aantal vertoningen in Google-zoekopdracht voor het opgegeven zoekwoord.
- CTR (%).
Op basis van de onderstaande gegevens kunnen we het succes van bepaalde zoekwoorden evalueren: als het aantal vertoningen groot is en er geen klikken zijn, zijn jouw fragmenten waarschijnlijk niet aantrekkelijk genoeg. In dit geval raden we je aan jouw fragmenten te herzien en te verbeteren.
Als er zoekwoorden zijn met een groot aantal vertoningen, maar je hebt deze nog niet aan het project toegevoegd, raden we je aan dit te doen. Dergelijke zoekopdrachten zijn veel gemakkelijker om mee te werken en kunnen de algehele prestaties van jouw website verbeteren.
Op het tabblad Pagina’s vind je gegevens over de gemiddelde positie van de website, klikken, vertoningen en CTR voor afzonderlijke webpagina’s.
Onder de tabbladen Landen, Apparaten, Datums en Zoekweergave worden dezelfde belangrijke gegevens weergegeven met betrekking tot de landen, apparaat-typen, datums voor de geselecteerde periode en voor verschillende soorten fragmenten binnen de SERP.