Instellingen voor Website Audit

Met behulp van flexibele instellingen heb je volledige controle over het gehele proces en de auditresultaten. Instellingen zijn toegankelijk vanuit elk gedeelte van de tool.

settings

Planning #

Onder dit instellingenblok kun je bepalen hoe vaak je jouw website wilt controleren.

De volgende opties zijn beschikbaar:

1. Handmatig. Als je deze optie selecteert, moet je op de knop Audit opnieuw starten klikken om de audit te starten. Voor het gemak is deze knop in elk gedeelte van de tool te vinden.

manually

2. Wekelijks. De audit wordt wekelijks uitgevoerd op de dag van de week en het tijdstip van jouw keuze.

weekly

3. Maandelijks. De audit wordt maandelijks uitgevoerd op de dag van de week en het tijdstip van jouw keuze.

monthly

Alert! De tijd kan alleen in de GMT-tijdzone worden ingesteld.

Je kunt de audit echter altijd handmatig starten, zelfs als je automatische controles hebt ingesteld.

Bron van pagina’s voor website-audit #

Onder dit instellingenblok kun je de tool laten weten welke pagina’s je wilt controleren.

source

Dit zijn de mogelijke opties:

  1. Site pagina’s. De tool crawlt elke pagina van de site, te beginnen vanaf de startpagina en elke interne link te volgen, met uitzondering van subdomeinen.
  2. Subdomeinen. De tool crawlt elke pagina van de site, inclusief subdomeinen en hun pagina’s.
  3. XML-sitemap. De tool crawlt elke pagina die is opgegeven in de XML-sitemap.

Na de eerste audit zal de tool automatisch de XML-sitemap vinden, aangezien deze zich op domain.com/sitemap.xml bevindt. Je kunt ook handmatig een link naar de XML-sitemap toevoegen door op de knop Sitemap toevoegen te klikken. Nadat de link is toegevoegd, moet je jouw wijzigingen opslaan.

  • Mijn lijst met pagina’s. Je kunt jouw eigen lijst met te controleren webpagina’s toevoegen. Upload een bestand in TXT- of CSV-indeling. Elk URL-adres moet op een nieuwe regel worden geschreven.

Regels voor het scannen van pagina’s #

Onder dit instellingenblok kun je regels instellen voor het crawlen van sitepagina’s.

Bijvoorbeeld:

1. Hou rekening met robots.txt-richtlijnen. Als deze optie is ingeschakeld, zal de tool de site crawlen volgens de lijst met geldige instructies in het robots.txt-bestand. Anders negeert de tool de instructies van het robots.txt-bestand.

rules-for-scanning

2. Negeer Noindex. Als deze optie is ingeschakeld, crawlt de tool pagina’s die de Noindex-richtlijn negeren (in de indeling van een metatag of een HTTP-responsheader).

ignore-noindex

3. Negeer Nofollow. Door deze optie in te schakelen, instrueer je de SE Ranking-bot om de links op de pagina te volgen en negeer je de Nofollow-richtlijn (in de indeling van een meta-tag, een HTTP-responsheader of een linkkenmerk).

ignore-nofollow

4. Aanvullende regels. Met deze optie kun je bovendien toestaan ​​of blokkeren dat de SE Ranking-bot specifieke mappen van de site crawlt. Klik hiervoor op de knop Regel toevoegen.

add-rule

5. Negeer URL-parameters. Hier kun je aangeven welke UTM-tags tijdens de audit in pagina-URL’s moeten worden genegeerd. Je kunt elke parameter uitsluiten of handmatig de parameters selecteren die je wilt negeren.

ignore-url

Parser-instellingen #

Met de tool kun je een bot selecteren die het crawlen zal doen, en het biedt toegang tot pagina’s die zijn afgesloten voor zoekrobots.

parser-settings
  1. Selecteer een gebruikersagent.

De SE Ranking-bot is standaard geselecteerd. Als de geanalyseerde site niet kan worden bereikt door onze bot, kun je een andere optie uit de lijst kiezen. Het maakt niet uit welke User Agent is geselecteerd, alle pagina’s van jouw site worden gecrawld (zelfs als je Googlebot-Image selecteert).

  • Autorisatie op beperkte pagina’s.

Je kunt gesloten webpagina’s crawlen. Om dit te doen, geef je onze bot toegang door jouw inloggegevens in de daarvoor bestemde velden op te geven.

Limieten en beperkingen #

In deze sectie kun je crawllimieten en -beperkingen configureren. Je kunt onder jouw account afzonderlijke limieten en beperkingen instellen voor elke site.

limits

Dit zijn de beschikbare instellingen:

  1. Het maximum aantal te scannen pagina’s. Kies het aantal pagina’s volgens jouw abonnement.
  2. Maximale scandiepte. Selecteer de crawl diepte.
  3. Maximaal aantal verzoeken. Afhankelijk van de mogelijkheden van de server, kun je het aantal verzoeken dat de server per seconde doet verhogen om het genereren van rapporten te versnellen. Als alternatief kun je het verlagen om de serverbelasting te verminderen. Het optimale aantal is standaard ingesteld op 5 verzoeken per seconde.

Rapport instellen #

Bij het analyseren van websiteparameters kijkt SE Ranking naar de huidige aanbevelingen van zoekmachines. In het gedeelte Rapportinstellingen kun je de parameters wijzigen waarmee de tool rekening houdt bij het crawlen van sites en het samenstellen van rapporten.

report-setup