Overzicht Samenvatting

Het tabblad Samenvatting biedt een gemakkelijke manier om snel belangrijke projectindicatoren te evalueren bij zoekmachines, trefwoorden, pagina’s, topposities en concurrenten. Alle gegevens op dit tabblad zijn afkomstig uit meerdere delen van je projecten in SE Ranking.


Gebruik het menu aan de linkerkant om te navigeren naar Rankings -> Samenvatting.

Hier vindt u alle indicatoren onderverdeeld in datablokken:

  1. Zoekzichtbaarheid – een grafiek die het totale percentage vertoningen weergeeft dat een website in de loop van de tijd in een bepaalde zoekmachine krijgt voor alle zoekwoorden die aan een project zijn toegevoegd.
  2. Gemiddelde positie – deze grafiek toont de gemiddelde positie van een website die wordt berekend door alle posities over een bepaalde periode op te tellen en te delen door het totale aantal trefwoorden in een project.
  3. Organisch verkeer – deze grafiek toont het totale aantal klikken op organische SERP-fragmenten gedurende een bepaalde periode.
  4. Verdeling van topposities – hier vind je het totale aantal siterangschikkingsposities in organisch zoeken, afhankelijk van het aantal posities dat wordt ingenomen in de top 1, top 3, top 5, top 10, top 30 en top 100 zoekresultaten. Door met de muis over de zoekmachine te gaan, wordt een verdeling van de toppositie door de zoekmachine weergegeven.
  5. Trefwoorden in SERP – dit zijn de aantallen trefwoorden waarvoor je webpagina’s bovenaan de zoekresultaten staan. De schaal laat zien welke zoekwoordrangschikkingen zijn verbeterd, afgenomen of hetzelfde zijn gebleven.
  6. Trefwoordenoverzicht toont lijsten met top-, verbeterde en afgewezen trefwoorden die kunnen worden geanalyseerd op posities en zichtbaarheid. Als je op de knop Alles weergeven klikt, zie je een volledige lijst voor de categorie
  7. Pagina’s – hier kun je alle pagina’s van je site bekijken die bovenaan de SERP’s staan, zijn gesprongen of gedaald met betrekking tot hun huidige rangschikkingsposities.
  8. Concurrenten tonen alle sites die in de top 5 van zoekresultaten staan voor alle bijgehouden trefwoorden en sorteren ze op zoekzichtbaarheid.
  9. Verdeling van concurrenten – hier kun je de verdeling van concurrenten in organische zoekresultaten zien, afhankelijk van het aantal zoekwoorden waarop ze zijn gerangschikt, de gemiddelde positie van deze zoekwoorden en de zichtbaarheid van de site in de zoekresultaten.
  10. Opmerkingen – hier vind je de laatste projectnotities en updates van zoekmachines.