Zoek in onze knowledge base
Paginawijzigingen bijhouden
Pagina’s toevoegen voor monitoring
Om paginawijzigingen bij te houden, moet je een project in SE Ranking hebben. Als je nog geen project hebt aangemaakt, doe dat dan met behulp van deze handleiding. Ga naar het tooltabblad Bewaking van paginawijzigingen en klik op de knop “Toevoegen”.
Je kunt pagina’s toevoegen om wijzigingen bij te houden:
- handmatig;
- door .XLS-, .XLSX-, .CSV-bestanden te importeren.
Alle pagina’s kunnen in groepen worden verdeeld. Nadat je URL’s voor monitoring hebt toegevoegd, klik je op de knop “Volgende” onderaan de pagina om naar de volgende stap te gaan.
Parameters kiezen voor tracking #
Met de tool Page Changes Monitoring kun je wijzigingen zowel op de hele pagina als in bepaalde elementen volgen. Bovendien worden, ongeacht de toegevoegde tags, de volgende elementen altijd bijgehouden:
- Metatitel;
- Meta omschrijving;
- Meta-trefwoorden.
De rest van de pagina-elementen worden alleen bijgehouden als ze zijn gemarkeerd in het getagde gedeelte.
Gebruik de volgende tags in de HTML-code van de pagina om wijzigingen binnen bepaalde elementen te volgen. De standaardinstellingen bevatten tags als <!–Start_Monitor–> en <!–End_Monitor–> . Om de risico’s van het ontdekken van een netwerk van sites te minimaliseren en om bepaalde blokkades binnen de pagina’s van jouw concurrenten te controleren, kun je aangepaste tags maken en deze op de pagina gebruiken.
Tijdens deze stap kun je indien nodig ook specificeren welke delen van de pagina van het scannen moeten worden uitgesloten. Je weet bijvoorbeeld dat een bepaalde site regelmatig wordt bijgewerkt en wilt deze niet volgen. Hier kun je ook kant-en-klare tags gebruiken of jouw eigen tags instellen.
Nadat je klaar bent met het werken met de tags, breng je wijzigingen aan op de site volgens de instellingen van de tool Page Changes Monitoring en klik je vervolgens op “Volgende” onderaan de pagina.
Scanfrequentie instellen #
Scanfrequentie instellen
De tool Page Changes Monitoring scant de pagina’s met een gespecificeerde frequentie. Je kunt zelf de beste optie kiezen:
- elke dag;
- eens in de 3 dagen;
- een keer per week;
- eens per maand;
- binnen geselecteerde dagen;
- op aanvraag.
Stel de tijd in waarop het scannen moet beginnen en de tool begint met het scannen van de pagina volgens het schema.
Bij het instellen van de frequentie “Eenmaal per week” en “Binnen geselecteerde dagen”, specificeer je de dag van de week voor het scannen.
Kies bij het instellen van de frequentie “Eenmaal per maand” de dag van de maand waarop u wilt dat het scannen plaatsvindt.
Alle meldingen en waarschuwingen over wijzigingen op de pagina kunnen zijn:
- weergegeven in de meldings-hub (het meldingscentrum in het systeem in de rechterbovenhoek van het menu weergegeven als een belpictogram);
- naar jouw e-mail gestuurd. Voeg alle e-mailadressen één voor één toe aan het respectieve veld en scheid ze met spatie of komma. Je kunt maximaal 5 e-mails toevoegen.
Vink het betreffende selectievakje aan.
Controleer alle instellingen. Als je de informatie die tijdens de vorige stappen is opgegeven, wilt wijzigen, klik je op “Terug naar resultaten”. Als alles correct is, klik je op “Opslaan”.
Instellingen bewerken #
Je kunt de instellingen voor het bewaken van paginawijzigingen op elk moment wijzigen. Klik hiervoor op de knop “Instellingen” op het tooldashboard, bewerk en sla de wijzigingen op.
Definities van gevolgde elementen #
HTTP CODE is een status van het antwoord van de server via het HTTP-protocol. De gebruiker ontvangt een melding als de serverreactie verandert.
TITEL is een meta-tag voor het maken van een HTML-documenttitel. De gebruiker ontvangt een melding als de wijzigingen zijn aangebracht in de meta-tag.
BESCHRIJVING is een meta-tag voor het maken van een korte beschrijving van de pagina. De gebruiker wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in deze meta-tag.
TREFWOORDEN is een meta-tag die door zoekmachines wordt gebruikt om de relevantie van een pagina te bepalen. De tool zal je op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen in deze meta-tag.
INHOUD – de gebruiker ontvangt meldingen over de wijzigingen die zijn aangebracht aan de pagina’s of in de tekstblokken die zijn ingesteld voor monitoring.
H1, H2 – kopjes. De tool zal je op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen in de koppen die zijn ingesteld voor monitoring.
ROBOTS.TXT is een tekstbestand in het .TXT-formaat dat de toegang van de zoekrobots tot de inhoud op de HTTP-server beperkt. De gebruiker ontvangt een melding als er wijzigingen in dit bestand zijn aangebracht.
INT. LINKS – inkomende links. De tool zal je op de hoogte stellen als er interne links zijn verwijderd of toegevoegd.
EXT. LINKS – uitgaande links. De tool zal je op de hoogte stellen van uitgaande links die zijn verwijderd of toegevoegd.
CRAWL – de toegankelijkheid van de pagina voor zoekmachines. De tool helpt bij het vinden van het probleem waardoor de pagina in de zoekmachines werd geblokkeerd.
CANONISCHE – canonieke pagina’s. Als de href-waarde van de link-tag met de canonieke parameter voor de pagina afwijkt van het adres in de <link rel = “canonical”, zal de gebruiker hiervan op de hoogte worden gebracht.
ALTERNATE – alternatieve versies van de pagina. De tool houdt wijzigingen in de rel = “alternate” -tag in de gaten, waardoor robots de juiste taal kunnen kiezen en weergeven, evenals de desktop- of mobiele versie van dezelfde pagina op de website.
INDEX STATUS – indexeringsstatus van de pagina. In het geval van een plotselinge daling in rankings of een gedetecteerde verandering in de indexeringsstatus, wordt de gebruiker onmiddellijk op de hoogte gebracht.