SEO-potentieel

Dit gereedschap helpt bij het inschatten van het resultaat van je SEO-inspanningen, die gebruikt kunnen worden om je eigen ROI te rechtvaardigen en betere budgetten te creëren voor implementatie in je SEO-strategieën of om een ​​schatting voor je huidige en potentiële klanten op te stellen.

De voorspellingen kunnen natuurlijk niet worden behandeld als wetenschappelijk bewezen gegevens, maar ze geven je wat voorlopige informatie om uit te gaan. Tijdens het gebruik van deze tool kun je het volgende inschatten:

  • Het verwachte verkeersvolume;
  • De verwachte verkeerskosten indien verkregen via Google Ads;
  • Het verwachte aantal vooruitzichten.

Hoe de module in te stellen #

  1. Stel de conversie in verkoopratio in, zoals in het aantal websitebezoekers dat de gerichte actie uitvoert versus alle bezoekers. Zo doet 1 op de 50 websitebezoekers een aankoop. De conversieverhouding is in dit geval 1:50.
  2. Stel het winstpercentage van één klant in.

Als een bezoeker bijvoorbeeld van Google Ads kwam met een klikkost van $ 1, zouden de kosten voor 50 bezoekers $ 50 zijn. Als 1 op de 50 bezoekers de gerichte actie uitvoert, bedragen de kosten van een enkele lead $ 50.

Het huidige verkeersvolume wordt geschat op basis van de volgende criteria:

Huidige verkeersprognose – de prognose van het websiteverkeer is afhankelijk van de positie van bepaalde zoekwoorden in de opgegeven zoekmachines en regio’s. Voor meer informatie, klik hier.

Huidige verkeerskosten in $ – het bedrag dat nodig is om hetzelfde verkeersvolume te genereren als weergegeven in de Google Ads-prognose, inclusief locaties.

Huidig ​​aantal klanten – het aantal klanten dat kan worden aangetrokken door de huidige verkeersconversieratio.

Geschat inkomen – het inkomen van één klant (gemiddelde factuur of deal), vermenigvuldigd met het voorspelde aantal klanten.

Verkeer voorspellen #

Specificeer de potentiële rankingpositie in de SERP: top 1, top 3, top 5, top 10, top 20, etc.

Het systeem geeft een schatting van het verkeersvolume en het aantal leads alsof de zoekwoorden willekeurig in de top zoekresultaten worden gerangschikt, wat betekent dat ze in willekeurige volgorde van positie 1 tot 10 worden gerangschikt.

De tool SEO Potentieel helpt je het maximale aantal gebruikers in te schatten dat je naar jouw site kunt sturen met behulp van de huidige semantische kern. Om dit te doen, stel je de geschatte top in op “1”. Op die manier leer je hoeveel verkeer en leads je kunt genereren als jouw site de hoogste positie bereikt voor elk doelzoekwoord. Deze kennis zal je helpen begrijpen wat je moet doen op het gebied van SEO, en als resultaat nauwkeurigere prognoses maken.