SERP Сoncurrenten

Hier komt een video > https://youtu.be/py1L8YsZ68k

In dit gedeelte vind je de top 100 sites voor elk van de zoekopdrachten die je aan het project hebt toegevoegd. De gegevens worden 1 jaar bewaard vanaf de datum waarop het project is gemaakt.

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de tool:

  • van het tabblad Ranglijsten. Plaats de muisaanwijzer op een zoekopdracht en klik op het pictogram “klok” dat ernaast verschijnt.
  • op het tabblad Mijn concurrenten.
serp-competitors

De analyse van de top 100 zal helpen om de zoekwoordconcurrentie te evalueren; nieuwe concurrenten vinden, die de top nog niet hebben bereikt, maar er snel naartoe gaan; de dynamiek van de specifieke site of pagina van een concurrent bekijken; identificeer websites die al lange tijd posities innemen in de zoektocht, evenals nieuwe spelers (het is gemakkelijker om te concurreren met de nieuwkomers dan met oude spelers).

Belangrijkste mogelijkheden en functies van SERP-concurrenten #

numbers

1. Dynamiek

Door op een domein te klikken, kun je zien hoe de posities in de loop van de tijd zijn veranderd: rode kleur geeft de daling van posities aan, groen – de groei van posities.

2. Kwaliteitsstatistieken

Er zijn kwaliteitsstatistieken beschikbaar voor elk domein, zoals domeinvertrouwen, Alexa-rangschikking, aantal verwijzende domeinen en trefwoorden. Door op de parameter te klikken, kun je de dynamiek ervan zien. Het aantal trefwoorden in de tabel wordt weergegeven afhankelijk van de geselecteerde maand. Nadat je op het aantal trefwoorden heeft geklikt, word je naar de tool Competitive Research gebracht die dezelfde kalenderinformatie toont als aangegeven in de SERP-concurrenten.

3. Trefwoordselectie

Je kunt elk trefwoord kiezen dat aan het project is toegevoegd in het zoekvak om de top 100 te analyseren.

4. Topselectie

Je kunt de top 10/20/30/50/100 websites selecteren om in de tabel weer te geven.

5. Zoekmachine selectie

Je kunt een van de zoekmachines selecteren die aan het project zijn toegevoegd om de geschiedenis van de top 100 te bekijken.

6. Periode selectie

In de kalender kun je een specifiek bereik of meerdere datums selecteren voor de positieanalyse.

7. Markeer concurrenten

Wanneer de knop is geactiveerd, worden de websites die zijn toegevoegd aan het tabblad Mijn concurrenten gemarkeerd in de tabel.

8. Exporteren

Je kunt het geselecteerde bereik eenvoudig exporteren in XLS-formaat – top 10/20/30/50/100

9. Filteren

Om posities van een specifiek domein (concurrent) te analyseren, kun je de top 100 filteren op de gewenste URL of tag en alleen de dynamiek zien.

10. Labels

Voor een gemakkelijkere concurrentieanalyse kun je tags toewijzen voor een domein en een specifieke URL. Op zo’n manier kun je websites indelen in groepen zoals belangrijkste concurrenten, neutrale domeinen, enz.

Om een ​​tag aan te maken, klik je op het menu naast de website die je wilt taggen, gevolgd door “+ Tag toevoegen” → “+ Tag maken“. Voer vervolgens de tagnaam in, selecteer de kleur.