Website-audit gebruiken

Aan de slag met de tool #

Bij het aanmaken van een nieuw project in SE Ranking kun je ervoor kiezen om Website Audit automatisch te starten. Als je deze optie uitschakelt, kun je de audit op elk moment handmatig uitvoeren.

Zodra de audit is gestart, kun je de voortgang in echte tijd zien. Het systeem laat je weten hoe lang de site is geanalyseerd en wat de wachtrijpositie is als je audits voor meerdere projecten tegelijkertijd uitvoert. Zodra de diepgaande audit is afgerond, ontvang je hiervan bericht in je inbox.

loading

Onder het gedeelte Overzicht vind je de algehele gezondheidsscore van de geanalyseerde website, het aantal en de ernst van de gedetecteerde problemen, een lijst met de meest kritieke problemen, indexeringsgegevens en andere belangrijke parameters.

De algehele gezondheidsscore van jouw site hangt rechtstreeks af van de ernst van de gedetecteerde problemen. Als er veel problemen zijn, maar de meeste niet kritiek zijn (gecategoriseerd als Kennisgevingen of Waarschuwingen), zal de gezondheidsscore hoger zijn. Als er weinig problemen zijn, maar bijna allemaal onder de categorie Fouten vallen, krijgt de site een lage gezondheidsscore.

Het gedeelte Issuerapport biedt informatie over de website met betrekking tot de belangrijkste SEO-parameters, waaronder 110 controles onderverdeeld in 16 categorieën: websitebeveiliging, crawlen en dubbele inhoud, om er maar een paar te noemen.

issue-report

Hier zie je hoe auditresultaten worden aangegeven (van het minst tot het meest kritieke probleem):

  • Een groen vinkje betekent dat er geen problemen zijn met de parameter.
  • Een blauw uitroepteken betekent een opmerkelijke opmerking.
  • Een gele driehoek met een uitroepteken betekent een waarschuwing.
  • Een rood kruis wijst op een kritiek probleem.

Door op een vinkje te klikken, vind je een beschrijving van het probleem en korte instructies om het probleem op te lossen.

issue-how-to-fix

Om een ​​volledige lijst van pagina’s met hetzelfde probleem te krijgen, klik je op het nummer onder de kolom Pagina’s.

pages-column

Je kunt ervoor kiezen om alle auditresultaten in één keer te bekijken of een specifieke groep te selecteren (geslaagde controles, mededelingen, waarschuwingen, fouten) en alleen de resultaten voor hen te zien.

audit-groups

Als je jouw website eerder hebt geaudit, kunt je de resultaten van de meest recente audit vergelijken met eerdere. Selecteer hiervoor bovenaan de pagina de gewenste datum.

audit-date

Herstarten van de audit #

Je moet jouw website regelmatig controleren, omdat er nieuwe fouten kunnen verschijnen die snel moeten worden verholpen. De tool geeft bovenaan de pagina de datum van de meest recente audit aan. Om het auditrapport bij te werken, start je de tool met de bijbehorende knop.

restart-audit

Je kunt de audit op elk moment opnieuw starten zonder te wachten op een melding dat jouw auditrapport verouderd is. We raden je aan de controle uit te voeren zodra je enkele wijzigingen aan jouw website heeft aangebracht, zoals nieuwe pagina’s, bijgewerkte inhoud, enzovoort. Je kunt de tool ook zo instellen dat deze elke week of elke maand automatisch wordt uitgevoerd. Het enige wat je hoeft te doen is naar de instellingen van de tool te gaan en aan te geven hoe vaak je de audit wilt uitvoeren.

audit-settings

Rapporten downloaden en verzenden #

Het auditrapport van de website is te downloaden in een pdf-bestand. Klik hiervoor op de knop Rapport downloaden in de rechterbovenhoek.

download-report

Bepaal in het pop-upvenster welke punten je in het rapport wilt opnemen. Voor het gemak kun je ook beschrijvingen van secties en gedetecteerde problemen in het rapport opnemen.

download-pdf-audit

Klik op Downloaden om jouw auditrapportbestand op te halen.

Om het auditrapport van de website via e-mail te verzenden, ga je naar de tool en klik je op de knop Verzenden in de rechterbovenhoek.

send-on-email

Geef in het pop-upvenster het e-mailadres van de ontvanger op en selecteer wat je in het rapport wilt opnemen.

Klik op de knop Verzenden.