Zoekmachines en regio’s instellen

Met SE Ranking kun je trefwoordrangschikkingen volgen in Google / Google Mobile / Yahoo! / Bing / YouTube op meerdere geografische locaties (elke stad of postcode), apparaten en talen.

Een zoekmachine toevoegen #

Specificeer de zoekmachines en regio’s terwijl je een nieuwe website toevoegt (een nieuw project maken).
Om een zoekmachine en regio aan een bestaand project toe te voegen, klik je op het pictogram Instellingen in de module Ranglijsten en selecteer je vervolgens Projectinstellingen → Zoekmachines. Je kunt ook de taal van de Google-interface selecteren. Hou er rekening mee dat de rangschikking voor verschillende interfaces kan verschillen.

Google Local Pack-resultaten #

Als je Google Local Pack-resultaten voor zowel desktop- als mobiele apparaten wilt opnemen, schakel je de overeenkomstige optie in en geef je de bedrijfsnaam en het telefoonnummer op.

Google Ads-resultaten #

Je kunt betaalde rankings van je zoekwoorden in het systeem volgen. Om dit te doen, schakel je de optie Google Ads-ranglijsten bijhouden in. Daarna zie je zowel organische als betaalde resultaten in de Rankings-module.

Om Google Ads-ranglijsten te controleren, moet je de stad/postcode opgeven.

Een zoekmachine bewerken #

Om zoekmachines in een bestaand project te bewerken, klik je op het pictogram Instellingen in de module Ranglijsten en selecteer je vervolgens Projectinstellingen → Zoekmachines. Hier kun je een zoekmachine toevoegen of verwijderen.

Klik op het potloodpictogram om voorkeuren voor elke zoekmachine te bewerken en te beheren:

Onder instellingen kun je de regio en de interfacetaal wijzigen, Google Local Pack-resultaten opnemen (indien van toepassing) en Google Ads-ranglijsten volgen.
Alert! Als je een zoekmachine/regio verwijdert, wordt ook de bijbehorende ranglijstgeschiedenis verwijderd zonder de mogelijkheid om de gegevens te herstellen.