ActiveCampaign met Zapier gebruiken / koppelen

Kun je hulp gebruiken met ActiveCampaign?

We got you! Met het trainingsplatform van FreshFusion kun je zelf méér uit ActiveCampaign halen. Onze coachen helpen je met strategische én praktische e-mailmarketing en tactieken.

Check het hier zelf

FreshFusion Square - sm

Ontdek de mogelijkheden van geautomatiseerde acties door Zapier te gebruiken in jouw ActiveCampaign flows. Het fijne van deze automatiseringstool is dat deze te koppelen is met bijna alle veelgebruikte applicaties, waaronder CRM’s, ERP systemen en marketingkanalen. Je bent dus niet gebonden aan developers om koppelingen te leggen.

Zapier integreren: automatiseer je ActiveCampaign workflows

zapier connecten met activecampaign

Zapier kan dus realtime gegevens verzenden en ontvangen, waardoor je processen geautomatiseerd kunt laten runnen.

Door ActiveCampaign te koppelen aan Zapier, creëer je eenvoudig geautomatiseerde workflows, of “Zaps”, die gegevens tussen applicaties verplaatsen. Of het nu gaat om het starten van een automatisering, het syncen van contactgegevens of het updaten van specifieke velden, veel is mogelijk! Voor een vast bedrag per maand kun je zelf automatiseren wat je precies wilt.

Welke toepassingen heeft Zapier?

Er zijn verschillende manieren hoe je Zapier in ActiveCampaign kunt gebruiken, maar hier hebben we enkele voorbeelden voor je:

Uitgaand:

activecampaign webhooks in automatiseringen
  • Verstuur contactdetails: Specifieke contacten kun je versturen op basis van condities in je automatisering. Iemand heeft een aankoop gedaan? Stuur het door naar Sales! Iemand heeft gegevens geüpload? Stuur het door naar je CRM.
  • Verstuur accountgegevens: Je kunt via zapier ook account gegevens versturen of ophalen. Denk aan zaken als aantallen contacten, welke lijsten, overzicht van tags of deals, etc. Je kunt hiermee dashboards bouwen of data koppelen.

Binnenkomend:

  • Contact aangemaakt of geüpdatet: je hebt bijvoorbeeld een webshop of aanvraagformulier. Zodra je deze informatie binnenkrijgt, kun je via Zapier deze persoon aanmaken of updaten in ActiveCampaign
  • Update gegevens van contact: je kunt op basis van externe wijzigingen een contact updaten. Voeg deze bijv. toe aan een automation, wijzig of voeg Tags toe, creëer een Deal of Taak voor Sales, etc. Er is van alles mogelijk.

Uiteraard zijn er nog veel meer toepassingen. Je kunt het zelf uitproberen via de integraties tab van Zapier. Specifieke opties lichten we graag toe, bijvoorbeeld in onze community.

Hoe Zapier gebruiken met ActiveCampaign?

Je kunt eenvoudig een Zapier account aanmaken en zelf triggers en acties instellen. Dit wijst zich vanzelf. Kom je er niet uit? Vraag dan bijvoorbeeld een trainer van FreshFusion om je te helpen!

Een veelgebruikte methode om gegevens ván ActiveCampaign náár Zapier te sturen is via de webhook functie. Deze vind je in het artikel “webhooks in ActiveCampaign“.

Zapier activecampaign

Zijn er alternatieven voor Zapier?

Naast Zapier zijn er nog andere opties om ActiveCampaign te integreren, denk aan Make.com en Pabbly (er zijn er nog meer). Deze platforms bieden ook krachtige mogelijkheden.

Het voordeel van Zapier is dat zij het grootste en best onderhouden platform hebben. Veel koppelingen werken dus goed, er zijn héél veel integraties en wijzigingen worden snel geüpdatet. Het nadeel is dat het relatief aan de dure kant is.

Waar Pabbly eigenlijk een goedkopere kopie is van Zapier, heeft het ook een stuk minder integraties. Werk je alleen met veelgebruikte systemen? Dan is het vaak geen probleem.

Make.com is dan weer een ander type, wat zich richt op een interactieve “map” van automatiseringen en met name het koppelen van meerdere systemen binnen één flow. Het is iets goedkoper dan Zapier, maar vooral ook technischer. Je hebt hier meer development kennis nodig om dit te gebruiken. Onze trainers bij FreshFusion weten er overigens prima raad mee!

Ook koppelingen leggen met ActiveCampaign en Zapier?

Dat is onze specialiteit, dus we helpen je graag verder. Je kunt ons een berichtje sturen met je vraag of je aanmelden bij FreshFusion. Zo krijg je snel de antwoorden en hulp die je zoekt.

Neem contact op

Etienne Coach FreshFusion

Over de auteur:

Etienne van de Boel

Als eigenaar en trainer bij FreshFusion help ik ondernemers en in-house marketeers om hun e-mailmarketing via ActiveCampaign slimmer aan te pakken! Met 10 jaar ervaring als growth hacker deel ik mijn ervaring om snel te groeien en maximaal rendement uit ActiveCampaign te halen.