Wat is Postmark in ActiveCampaign?

Kun je hulp gebruiken met ActiveCampaign?

We got you! Met het trainingsplatform van FreshFusion kun je zelf méér uit ActiveCampaign halen. Onze coachen helpen je met strategische én praktische e-mailmarketing en tactieken.

Check het hier zelf

FreshFusion Square - sm

Postmark binnen ActiveCampaign speelt een cruciale rol bij het afleveren van je (transactionele) e-mails betere campagnes vanuit je ActiveCampaign account. We gaan dieper in op de functies van Postmark en hoe het bijdraagt aan het succes van je e-mailcampagnes.

Postmark in ActiveCampaign: een krachtige combinatie

ActiveCampaign Facturen

Je kunt Postmark met ActiveCampaign integreren om transactionele e-mails te verzenden en de aflevering te verbeteren. In principe zorgt dit voor gescheiden IP’s voor marketing en transactionele e-mails.

ActiveCampaigns e-maildesigner maakt het echter eenvoudig om aantrekkelijke templates te creëren of bestaande templates te importeren. Het voordeel van transactionele e-mails is dat ze te personaliseren zijn met contact- én transactiegegevens zoals naam, aankoopdatum en gekochte producten. Veelvoorkomende toepassingen zijn orderbevestigingen, afspraakherinneringen en abonnementsmeldingen.

Belangrijkste kenmerken van Postmark op een rijtje:

  • Verbeterde aflevering in mailboxen: Postmark maakt gebruik van geavanceerde technieken om ervoor te zorgen dat e-mails de inbox bereiken en niet verloren gaan in de spammap.
  • Realtime Tracking: Postmark biedt real-time trackingfunctionaliteit, waardoor je prestaties zoals open rates en klikfrequenties direct kunt volgen.
  • Bounce Management: Postmark beheert de bounce van e-mails, waardoor je op de hoogte blijft van ongeldige e-mailadressen.
  • SPF en DKIM Integratie: Naadloze integratie met SPF en DKIM verhoogt de authenticatie van e-mails. Dit is zeker belangrijk, gezien de wijzigingen in 2024 van Gmail en Apple op gebied van e-mail authenticatie.
  • Beveiliging en privacy: geavanceerde beveiligingsprotocollen zorgen ervoor dat verzonden e-mails veilig zijn, en privacyfuncties kunnen gebruikersgegevens beschermen.

Hoe kun je Postmark gebruiken in je ActiveCampaign account?

Om Postmark te kunnen gebruiken, configureer je de integratie correct binnen je ActiveCampaign-account. Ook moet je de SPF en DKIM van Postmark instellen. Hoe je dit doet, leggen we stapsgewijs uit:

Hoe te Beginnen

  1. Maak een Postmark-account aan: Om transactionele e-mails te verzenden via Postmark, maak je een account aan op hun website.
  2. Verbind Postmark met ActiveCampaign: Verzend transactionele e-mails door je Postmark-account te koppelen aan ActiveCampaign via Postmark’s API. Dit kan via de native CX-Apps integratie van ActiveCampaign. Deze vind je via “Apps” linksonder in je account; zoek vervolgens op Postmark en verbind het account
  3. Maak je eerste transactionele e-mail in een automations: met verbonden accounts maak je transactionele e-mails binnen automations. Kies als actie “verzendopties” en selecteer “Send a tranactional email using Postmark” (in het geel).
  4. Als het account gekoppeld is, dan is je transactionele mail nu ingesteld.

Waarom Postmark koppelen?

De samenvoeging van Postmark in je ActiveCampaign account kan zorgen voor een meer geavanceerde e-mailstrategie. Je transactionele e-mails zullen beter bezorgd worden en je combineert de voordelen van ActiveCampaign (o.a. automatiseringen en templates) met de functies van Postmark. Maar ook de prestaties van hun e-mails kun je beter volgen en zo verbeteren.

Je Postmark ook koppelen aan ActiveCampaign?

We helpen je graag verder. Je kunt ons een berichtje sturen met je vraag of je aanmelden bij FreshFusion. Zo krijg je snel de antwoorden en hulp die je zoekt.

Neem contact op

Etienne Coach FreshFusion

Over de auteur:

Etienne van de Boel

Als eigenaar en trainer bij FreshFusion help ik ondernemers en in-house marketeers om hun e-mailmarketing via ActiveCampaign slimmer aan te pakken! Met 10 jaar ervaring als growth hacker deel ik mijn ervaring om snel te groeien en maximaal rendement uit ActiveCampaign te halen.